Loading...
  OR  Zero-K Name:    Password:   

New player questions. Bugs ?

12 posts, 287 views
Post comment
Filter:    Player:  
sort

DErankemelrad12
2 months ago
Hello guys so I started playing this game , and was wondering few things
1st Can i set my ravens(thunderbird too) to have automaticaly fire at will order , because the factory setting seems to have no effect , while building it has the correct order , but when it finishes it switches to never ? The default state also makes no difference. - [Spoiler]
2nd Can i mass build (hold shift and drag) without getting space between bulding because as of now i have to manually click to build every solar panel or caretaker ?
3rd Transport ai sometimes gets bugged and sometimes returns with the unit (when assigned to factory) or just picks up the unit and does nothing while the next thing it has queed is unload , using repeat load/unload order.
4th Can i somehow disable shield bubbles visuals and make them only a single ground circle ? Cause late game shield bubbling lags quite hard.
5th Disable game enders ?
6th About transport again , can i simply assign a transport to a builder and when i order that builder it automaticaly does it all because as of now every time i order the bulder a construction task I have to manually shift click transport to location , and auto call trasnport does nothing.
7th Transport assigned to ferry point will just sit outside the point and look , but if i move them over the point and assign again they will start transporting , then on the second coming they will get stuck just outside the point again ? And sometimes 1 or 2 do start transporting but quite rarely. - [Spoiler]

This was tested on TitanDuel . Also tried resseting custom setting .
I read the new player guide/wiki but i found nothing to help me .

Overall I love this game , so if any of you guys can help me i will appreciate it , thanks.


+1 / -0


AUrankAquanim
2 months ago
(edited 2 months ago)

I think I can answer a few of these.

(1) I'm not sure. Why do you want them to fire at will, though? Perhaps the problem can be addressed in a different way.

(2) There are hotkeys for increasing and decreasing the separation between buildings. I think it's Z and X?

(3) This sounds like a bug - point out a replay and time when it happened and it may be fixable.

(4) I don't think so.

(5) Assuming you're talking about superweapons, nukes and the like, there's a command to do it but I don't remember it.

(6) Not that I know of, but that is the kind of thing that might exist without my knowing about it.

(7) See 3. Transports are one of the glitchier parts of the game in my experience.
+0 / -0

RUrankivand
2 months ago
(edited 2 months ago)

Hello and welcome!

Regarding 1st Q: you can adjust default state settings like Fire mode in the Default States menu (Settings-->Unit Behavior-->Default States)

As for transports, AUrankAdminGoogleFrog is the one who authored most if not all transport widgets and one of the very few who use transports at all. Look for him in the chat and make him read this thread.
+0 / -0


PLrankAdminSprung
2 months ago
5: They exist for a reason but if you insist on a stalemate game there's an option under "Start" tab called "Disable units", specify multiple using plus sign like
Starlight+Disco Rave Party+Silencer+Zenith

+0 / -0

DErankemelrad12
2 months ago
Ivan as I said the default states make no difference , whether i put it on 1,2 or any , they just all revert to never , and thanks i will try to message GoogleFrog , as i use transports mainly to lend-lease my friend , we play co-op.
+0 / -0



AUrankAdminGoogleFrog
2 months ago
(edited 2 months ago)

I've made a video investigating/answering these.

Edit: Video:

In short:
1. Currently, technically yes. Removing the "technically" involves fixing a simple bug. https://github.com/ZeroK-RTS/Zero-K/issues/2365
2. Yes.
3. A bug, seems to be to do with blocked drop zones. A replay would help. What is "using repeat"? https://github.com/ZeroK-RTS/Zero-K/issues/2367
4. No.
5. Answered in full above.
6. No. Is a feature request. https://github.com/ZeroK-RTS/Zero-K/issues/2368
7. Bug. Fixed since. https://github.com/ZeroK-RTS/Zero-K/issues/2366
+1 / -0

DErankemelrad12
2 months ago
About 3.
Soo for some reason none of my titan duel replays show up in zero k website , anyway just spam enough heavy tanks like reapers in one place and the transport I think cant find a place to land , and doesnt order the nearby units to move away , for example like construction.
And using repeat i mean ,
1. click repeat on a transport/s
2. make a load zone
3. make an unload zone
using shift.
But i coudnt replicate the glich with the second part , and my previus TitanDuel replays are missing.
But now that i see my replays are missing , is that a bug ? Like in the game i have my last game replay on titan duel but in the website aka here , it doesnt show up.
+0 / -0



AUrankAdminGoogleFrog
2 months ago
Did you host the game or play it through the singleplayer menu? Singleplayer replays don't get uploaded. If it was multiplayer and you exited the game instead of winning then perhaps that would also cause the replay to not appear.
+0 / -0

DErankemelrad12
2 months ago
Oh right it was singleplayer. Still are the replays recorded on the pc , if yes where can i find them ?
+0 / -0



AUrankAdminGoogleFrog
2 months ago
In 'demos' in your data directory. You can find the data directory through Help -> Report a Bug.
+0 / -0

DErankemelrad12
2 months ago
Just played now , and ai seems to ignore disabled units ? Used circit ai hard on red comet.
replay
https://zero-k.info/Maps/DetailName?name=Red%20Comet


+0 / -0



CHrankAdminDeinFreund
2 months ago
What exactly was the command you used?

It should look something like
!setoptions disabledunits=hoverassault+turretmissile


I'm pretty sure it needs unit names, but correct me if I'm wrong.
+0 / -0