Loading...
  OR  Zero-K Name:    Password:   

Spring.exe freezes during start up

30 posts, 1622 views
Post comment
Filter:    Player:  
Page of 2 (30 records)
sort

4 years ago
I get a black screen and a busy mouse for a few minutes. Eventually I have to just let it die with the windows "not responding" dialog. Never see a line of text or the startup background. Worked last time I tried like a month ago, on one of the new engine builds. No idea what's changed.

infolog:

http://pastebin.com/Fj1wUZcR
+0 / -0
Nevermind. Reboot fixed it. It healed.

edit: it un-healed. Looks like it happens after I play any other game that isn't Zero-K, I think. Maybe. If so, the obvious solution is to never play any other games.
+2 / -0
4 years ago
Do you play on linux or windows?

I advise removing ZK and Spring entirely, and reinstalling both.
Save the maps folder on your desktop to avoid redownloading!
+0 / -0
{redacted}
4 years ago
My Spring.exe sometimes goes black after the loading screen too. A simple tab-out and tabbing-back-it solves the issue though.
+0 / -0
4 years ago
I have sething similar happening: spring just gives a black screen, no loading screen. When I click, a windows dialog says it is not responding, I end the process, rejoin the game with zkl, and spring loads properly. I will see tonight if I can find an infolog, together with system specs.
+1 / -0

4 years ago
There is certainly something like deadlock happening on the 98+ engine.
+0 / -0


4 years ago
If you start a new version of spring for the first time while having over nine thousand archives, and your lobby does not run unitsync before you do that, the new archive cache will be generated, and the process will take time proportional to the number of archives you have.

Maybe Spring should at least display loadscreen during this process.
+0 / -0
4 years ago
I had this happening multiple times with the same engine iirc.
+0 / -0

4 years ago
EErankAdminAnarchid, it happens randomly like once in 10 or 20 runs. Whether it's newer version of 98.x or not doesn't matter.
+0 / -0


4 years ago
Interesting. I haven't encountered this yet, so it's possible it happens to a subset of people / os / hardware.
+0 / -0


4 years ago
CArankPxtl is this with ZKL? Your settings are weird and why were you running Spring 98.0.1-398-g80e6cfa develop?
+0 / -0
4 years ago
but AUrankAdminGoogleFrog, everybody's doing it! My Private lobby, the all welcome, exept they have 451 instead of 398 ;P
+0 / -0
AUrankAdminGoogleFrog - I have no idae why it picked that particular version. I had the problem first when joining the teamgames server, but it was occurring when running missions, so I picked a mission at random to tinker - I think it was Tutorial 2.

Likewise, I have no idea why my settings would be weird, this machine is pretty close to a clean install. I just wiped it down and loaded win8 on it and a fresh SSD a couple of months ago. I don't tweak much in Spring/ZK settings.

edit: yes, I always launch through ZKL. The only really odd part of my config was that I had to manually copy the ZK lobby into the My Games folder because the auto-copy-install-thing failed.
+0 / -0
AUrankAdminGoogleFrog ZKL use 398 for mission, but we could change to 451 in next ZKL update.

CArankPxtl Spring re-scan all mods everyday, once per day. So it always freeze once when we play Spring next morning. Only a tiny freeze, not as much as the following:

Most terrible freeze is when we first-time run a new Spring version. This will take up to 5 minute if you have lots of mods and map. This only happen once per lifetime.

Don't end Spring when this happen, let it finish at least once, or it'll keep happening again and again.
+0 / -0

4 years ago
Okay, I've narrowed it down: Everythign works fine if I delete "C:\Users\Martin\Documents\My Games\Spring\cache\98dev-develop" before I start playing.

Otherwise, it freezes. Spring and ZK seem to have trouble with my Documents folder, I had to copy Zero-k.exe manually into the folder because the setup/copy operation failed.

My machine is pretty much a brand-new fresh Windows 8 install, so it's very concerning - this could happen to a lot of users.
+0 / -0


4 years ago
Now that you can reproduce the crash can you try it with the latest engine version?
+0 / -0
Is 451 the latest? Because that's where I reproduced it.

edit: infolog http://pastebin.com/U46bQKgp
+0 / -0


4 years ago
It is not the latest.
+0 / -0

4 years ago
Tx. How do I tell zklobby/springie to host w latest?
+0 / -0


4 years ago
Just joining bleeding edge host should actually be sufficient.
+0 / -0
Page of 2 (30 records)